Meteen naar de inhoud

verkoop

Bij het verkopen van een woning komt veel kijken. Denk hierbij aan lokale kennis, het onderhandelen, de marktkennis en bouwkundig inzicht. Dit zijn geen dingen waar de meeste mensen dagelijks mee bezig zijn. Wij als makelaar gelukkig wel. DPS Properties is specialist op dit gebied en zorgt voor een succesvolle verkoop van jouw woning. Wij hanteren een zeer transparante prijsstelling met drie verschillende pakketten en serviceniveaus, waarmee we ons onderscheiden van andere makelaars in Den Haag.

Advies op maat en duidelijke communicatie

De verkoop van een woning begint met een passend advies. Wij bekijken de woning en doen een voorstel voor een realistische vraagprijs, eventueel met aanbevelingen om de verkoopbaarheid van de woning te verbeteren. Vervolgens bespreken we met je welk servicepakket het beste bij je past. Nadat wij de opdracht tot verkoop hebben ontvangen plaatsen wij de woning op Funda.nl en in het uitwisselingssysteem van de VBO. Daarnaast delen wij de woning op onze Facebookpagina. Afhankelijk van welk pakket je kiest verzorgen wij de bezichtigingen of doe je dit zelf. Je krijgt wel altijd inzicht in de statistieken van Funda die laten zien hoeveel interesse er in je woning is. Bij de onderhandelingen staan we je altijd bij, om tot een zo goed mogelijk verkoopresultaat te komen.

Snel, flexibel en altijd meedenkend

Bij DPS Properties lopen we net een stapje harder en staan we altijd voor de verkoper klaar. Ook buiten kantoortijden en in het weekend. Wij kunnen bezichtigingen vaak al de volgende dag inplannen, omdat wij weten hoe belangrijk het is om bij interesse zo snel mogelijk te schakelen. Als makelaar in regio Den Haag is het onze missie om jou te helpen met de verkoop van je woning. Wij zullen ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt en dat je nooit voor verrassingen komt te staan. Onze flexibiliteit en behaalde successen onderscheiden ons van andere makelaars. Ervaar het zelf.

Transparante prijsstelling

Transparantie is een van de belangrijkste eigenschappen van een makelaar, en wij houden niet van verrassingen. Als makelaar in de regio Den Haag weet je vooraf precies wat je van ons kunt verwachten en wat onze tarieven zullen zijn. Wij bieden drie pakketten met verschillende dienstverlening waarbij de kosten altijd vooraf vast liggen.

Met ons Full-Service makelaar pakket nemen wij je alle verkoopwerkzaamheden uit handen. Met dit pakket lijken wij nog het meest op de traditionele makelaar. Bij DPS Properties is dit dan ook het meest gekozen pakket. Bij een succesvolle verkoop betaal je achteraf een courtage van 1% van de verkoopsom met een minimum van € 2.475,-. Hierbij komen geen extra verborgen kosten, alleen nog de opstartkosten vooraf, voor het marketingpakket t.w.v. € 500,-.

Verkopers die de kosten laag willen houden maar toch niet alles zelf willen doen, kiezen voor ons Internetmakelaar Plus pakket. Dan zorgen wij voor een professionele fotograaf en schrijven pakkende verkoopteksten zodat je woning optimaal online gepresenteerd wordt, maar je verzorgt zelf de bezichtigingen. Met dit pakket pakket betaal je een vaste prijs van € 1.349,- vooraf.

Schrijf je zonder moeite een pakkende verkooptekst en draai je je hand niet om voor het maken van strakke foto’s, dan is ons Internetmakelaar pakket de voordeligste optie. Met dit pakket regel je het meeste zelf, al staan onze makelaars je natuurlijk wel bij in de onderhandelingen met bieders. Met dit pakket pakket betaal je een vaste prijs van € 999,- vooraf.

k

Directe verkoop

Voor sommige situaties is de weg via de gewone makelaar niet altijd de beste. Je weet niet hoe lang het gaat duren voordat je woning verkocht is en zelfs dan heb je geen zekerheid totdat de voorbehouden verstreken zijn. Daarom kan het in sommige gevallen gunstig zijn om je huis direct aan ons te verkopen. Dan heb je direct 100% zekerheid, weet je meteen waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Bekijk hier onze verkoop pakketten

Full Service verkoop pakket

Met ons Full-Service woningverkoop pakket nemen wij je alle verkoopwerkzaamheden uit handen. Met dit pakket lijken wij nog het meest op de traditionele makelaar.

Internetmakelaar Plus pakket

Ons Internetmakelaar Plus pakket is voor verkopers die kosten willen besparen, maar niet alles zelf willen doen. We zorgen voor een professionele fotograaf en schrijven pakkende verkoopteksten.

Internetmakelaar pakket

Ons Internetmakelaar pakket is met name geschikt voor verkopers die hun huis willen verkopen voor zo laag mogelijke kosten, en het leuk vinden om zelf de touwtjes in handen te houden.

Veelgestelde vragen

Om je huis te verkopen zijn behoorlijk wat gegevens en documenten vereist. De meeste hiervan vragen wij voor je op bij het Kadaster.  Het enige wat we van jou nodig hebben is:

– kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren van de woning;
– Eigendomsbewijs;
– ingevulde lijst van roerende zaken die je mee wil verkopen*;
– ingevulde vragenlijst van VBO*;
– Energielabel.

Als je in een appartement woont, dan komt daar nog bij:

– een ingevulde VvE vragenlijst*;
– documenten van de Vereniging van Eigenaren:

– Splitsingsakte;
– Balans per 31-12 van het voorgaande jaar;
– Winst- en verliesrekening van het voorgaande jaar;
– Notulen van de laatste vergadering.

*deze ontvang je van ons.

Sinds 1 januari 2008 is het wettelijk verplicht een energielabel te hebben als je een woning wilt verkopen. Tenzij je dit expliciet overeenkomt met de koper en deze afspraak in de koopakte wordt opgenomen. Het label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Dit wordt bepaald op basis van de mate van isolatie, de efficiëntie van de verwarming en/of warmwaterinstallaties en de mate van ventilatie. 

Het is niet verplicht om een makelaar te gebruiken bij de verkoop van je woning, maar dat betekent wel dat je alles omtrent de verkoop zelf moet regelen. Bij het verkopen van een woning komt veel kijken en het is niet iets dat je dagelijks doet. Wij raden je daarom aan om met een specialist aan het werk te gaan.

Een makelaar heeft veel ervaring in het onderhandelen met potentiële kopers van je huis, wat zich vaak vertaalt in een hogere verkoopprijs en betere voorwaarden dan wanneer je het zelf zou doen.

Bij verkoop via een makelaar wordt je woning op Funda geplaatst. Deze website is voor de meeste woningzoekers het beginpunt van hun zoektocht naar een nieuwe woning. Zonder gebruik van een makelaar komt je woning helemaal niet op Funda te staan of ergens ver onderaan de zoekresultaten. Bovendien kost dit je ook geld.

Een makelaar heeft ervaring en kennis van zaken met betrekking tot het opstellen van overeenkomsten. Een ondertekende koopovereenkomst is een wettelijk bindend document, waar je niet zomaar vanaf komt. Dat geldt niet alleen voor de koper, maar zeker ook voor jou als verkoper. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de afspraken die op papier gezet worden.

Bij DPS Properties bieden we 3 verschillende pakketten voor onze dienstverlening, waarbij je kunt kiezen hoeveel je zelf wil en kunt doen. En dankzij onze transparante prijsstelling weet je vooraf altijd hoeveel de verkoop van je huis gaat kosten.

Branchevereniging VBO stelt hoge eisen aan haar aangesloten makelaars op het gebied van opleiding, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Bij de VBO aangesloten makelaars zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de vastgoedmarkt doordat zij regelmatig cursussen en opleidingen volgen. Daarnaast biedt een VBO makelaar de mogelijkheid om eventuele geschillen voor te dragen aan een onafhankelijke geschillencommissie wiens oordeel bindend is voor de makelaar. DPS Properties is aangesloten bij de VBO.

Ja, de vraagprijs van de woning is volledig je eigen keuze. Van DPS Properties ontvang je altijd een adviesprijs. Deze is niet bindend, maar wel realistisch en gebaseerd op gedegen onderzoek naar de staat en eigenschappen van de woning. Wij kijken hierbij ook naar andere woningen in de nabije omgeving en de recente vierkante meter prijzen die hierbij behoren.

Deze keuze is volledig aan jezelf. Wij bieden je de mogelijkheid om dit zelf te doen met het Internetmakelaar of Internetmakelaar Plus pakketten. Wil je het toch door ons laten doen, kies dan voor het Full-service verkoop pakket. Uiteraard heeft iedere optie voor- en nadelen. Door de bezichtigingen zelf te doen, bespaar je kosten en bovendien ken jij je eigen woning en de buurt het beste. Aan de andere kant zorgt de makelaar dat het verkoopproces zakelijk blijft en dat er afstand tussen beide partijen blijft. Dit komt de onderhandelingen vervolgens ook ten goede. Ook zijn kopers vaak openhartiger tegen een makelaar dan tegen de verkoper, wat weer kansen biedt om de mogelijkheden van de woning aan te prijzen.

Ons advies is altijd om de bezichtigingen aan ons uit te besteden. Uit ervaring weten wij dat dit vaak tot een snellere verkoop leidt. Daarnaast is er een betere verstandhouding tussen verkoper en koper na oplevering.

De gecertificeerde makelaar van DPS Properties voert namens jou de onderhandelingen met potentiële kopers. Wij bouwen een klantendossier op waarin ieder contact met potentiële kopers of een bod wordt vastgelegd. Dit wordt altijd zo snel mogelijk met jou besproken. We geven dan ook meteen een advies met betrekking tot de beste vervolgstrategie. Uiteindelijk ben jij degene die de woning verkoopt en dus een bod aanvaardt of een tegenbod bepaalt. Wij kunnen je hierin slechts adviseren. Daarnaast adviseren wij je over mogelijke ontbindende voorwaarden waaronder het voorbehoud van financiering en een bouwtechnische keuring.

Ontbindende voorwaarden staan vermeld in een koopovereenkomst en bieden de mogelijkheid om de koop in bepaalde gevallen te kunnen ontbinden. Ontbindende voorwaarden worden niet standaard in een koopovereenkomst opgenomen. De keuze is aan de koper om deze op te laten nemen en aan de verkoper om deze te accepteren. De meest voorkomende ontbindende voorwaarden zijn het voorbehoud van financiering en bouwtechnische keuring. Ook de geldigheidsduur wordt vastgelegd in de koopovereenkomst. Vaak betreft het een periode van vier tot zes weken.

Een van de meest voorkomende ontbindende voorwaarden is het accepteren van de koopovereenkomst ‘onder voorbehoud van financiering’. Dit houdt in dat de koopovereenkomst bindend is als de koper de financiering hiervoor rond krijgt. Indien het niet lukt om een financiering te krijgen, dan wordt de koop ontbonden. De periode waarin de koper de financiering moet regelen wordt vastgelegd, evenals de voorwaarden die gesteld worden aan het bewijsmateriaal om de koop te ontbinden. Vaak dient de potentiële koper schriftelijke afwijzingen van minimaal twee financiële instellingen te overleggen.

Het kan in je voordeel werken om als verkoper een bouwtechnische keuring van de woning uit te laten voeren voordat de woning in de verkoop gaat. Dit geeft je een voordeel ten opzichte van andere verkopers, omdat het vertrouwen biedt aan potentiële kopers en hen een eigen keuring bespaart. Bovendien is het dan niet meer nodig om de bouwtechnische keuring als ontbindende voorwaarde op te nemen in de koopovereenkomst.

Huizenkopers hebben wettelijk gezien recht op correcte informatie. De meldingsplicht verplicht jou als verkoper om deze informatie te leveren. Aan een geïnteresseerde koper moet je alle onzichtbare gebreken waarvan je weet dat ze er zijn vertellen, ook als deze er niet om vraagt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld afspraken die met de buren gemaakt zijn. Daartegenover staat dat de koper een onderzoeksplicht heeft. Dat betekent dat deze er zelf voor dient te zorgen dat hij zoveel mogelijk relevante informatie over de woning te weten komt.

Onzichtbare gebreken zijn jou als verkoper misschien wel of niet bekend en zijn moeilijk zichtbaar voor de koper. Een koper wil graag duidelijkheid en de wet vereist dat de verkoper openheid van zaken geeft met betrekking tot gebreken die hij geacht wordt te kennen. Verborgen gebreken zijn doorgaans bij de verkoper bekend maar bewust voor een koper achtergehouden. Komt een koper er naderhand achter dat er sprake is van bewust achtergehouden informatie, dan moet je deze gebreken herstellen. Door specialisten kan vaak bepaald worden hoe lang bepaalde gebreken al aanwezig zijn. Het verstrekken van juiste informatie bespaart vaak hoge kosten en getrouwtrek achteraf.

Heb je nog meer vragen over de verkoop van je woning?