Meteen naar de inhoud

aankoop

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken. Het is geen dagelijkse bezigheid, maar vaak wel de meest waardevolle aankoop in je leven. Als makelaar begrijpen wij dit natuurlijk als geen ander. Met onze vakkennis, ervaring en deskundigheid begeleiden wij jou gedurende het hele proces. Wij hanteren een zeer transparante prijsstelling met twee verschillende pakketten en serviceniveaus, waarmee we ons onderscheiden van andere aankoopmakelaars in Den Haag.

Vergroot je kansen om je droomhuis te kopen

In de huidige overspannen woningmarkt in Den Haag en omgeving zijn er veel potentiële huizenzoekers die vechten om relatief weinig beschikbare woningen. Daardoor kan het lastig zijn om zelfs maar een bezichtiging in te plannen. En als dat al gelukt is, dan heb je vaak niet meer dan 5% kans dat je de woning ook echt gegund krijgt.
Met DPS Properties als je aankoopmakelaar vergroot je niet alleen je kans op een bezichtiging, maar ook op acceptatie van je bod.

Jouw wensen volledig centraal

Wij hebben veel verstand van de verkoop en aankoop van een woning. De ene keer treden we op als verkoopmakelaar en de andere keer als aankoopmakelaar. Maar nooit als beide bij één en hetzelfde huis. Bij het kopen van een huis wil je een makelaar waar je op kunt vertrouwen en die niets anders dan jouw belangen behartigt. 

Als aankoopmakelaar heeft DPS Properties in de regio Den Haag al voor honderden gelukkige huiseigenaren gezorgd. Je kunt er van op aan dat wij alleen jouw wensen volledig centraal stellen.

Professionele begeleiding en ondersteuning

Is jouw droomhuis in regio Den Haag nog niet voorbij gekomen? Dan gaan wij voor jou op zoek. Wij zijn vaak als eerste op de hoogte van wat er op de markt gaat komen. Hiermee bieden we je een voordeel ten opzichte van andere kopers die wachten tot er iets op Funda komt. 

Maar ook als je jouw droomhuis al op het oog hebt, kun je bij deze belangrijke aankoop op ons vertrouwen. Wij begeleiden je gedurende het hele proces van de aankoop. Van onderhandeling tot oplevering. Zo kom je als koper niet voor vervelende verrassingen te staan bij het kopen van een huis.

Indien gewenst, kan DPS Properties:

  • jouw woonwensen in kaart brengen en je adviseren;
  • je begeleiden tijdens de bezichtigingen;
  • de waarde van de woning beoordelen en de gewildheid onderzoeken;
  • de staat van het onderhoud onderzoeken;
  • het verzorgen van een juridisch onderzoek naar mogelijke bezwaren en beperkingen;
  • de voor- en nadelen van de woning in beeld brengen;
  • de onderhandelingen verzorgen;
  • de koopovereenkomst controleren;
  • het proces naar de notaris toe begeleiden;
  • aanwezig zijn bij de overdracht en eindinspectie.

Transparante tarieven

Transparantie is een van de belangrijkste eigenschappen van een makelaar, en wij houden niet van verrassingen. Als aankoopmakelaar in de regio Den Haag weet je vooraf precies wat je van ons kunt verwachten en wat onze tarieven zullen zijn. Wij bieden twee pakketten met verschillende dienstverlening waarbij de kosten altijd vooraf vast liggen.

Met ons Aankoopmakelaar pakket nemen wij je het volledige aankoopproces uit handen. We gaan mee met de bezichtigingen en doen de onderhandelingen voor je. Uiteraard verzorgen we ook de rest van het traject, inclusief een bouwtechnische keuring. Bij DPS Properties is dit dan ook het meest gekozen pakket. Bij een succesvolle aankoop betaal je achteraf een vaste prijs van € 2.495,-. Hierbij zitten alle kosten inbegrepen.

Woningzoekers die de kosten laag willen houden en pas hulp nodig hebben als ze hun droomhuis al gevonden hebben, kiezen voor ons Aankoopcoach pakket. Dan komen we nog een keer samen naar de woning kijken en ondersteunen we je tijdens de onderhandelingen met de verkoopmakelaar. Uiteraard begeleiden we ook dan het traject tot aan de notaris. Met dit pakket betaal je een vaste prijs van € 995,-.

Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een woning heb je te maken met juridische, bouwkundige en prijstechnische zaken. Deze moeten deskundig worden onderzocht voordat je een koopcontract tekent. Het gaat tenslotte om grote bedragen, waarbij fouten duur uit kunnen pakken. 

Bij DPS Properties staat een deskundige makelaar je bij om te voorkomen dat je in je enthousiasme een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt. Met een nuchtere blik en kennis van de markt adviseren wij jou bij de aankoop van een woning. Daarnaast hebben wij inzicht in woningen die voldoen aan jouw wensen maar nog niet op Funda of andere websites staan.

Tot slot zijn wij zeer transparant in onze communicatie en prijsstelling. Met onze pakketten bepaal je zelf wat je nog zelf kunt doen en wat je door de professionals wil laten doen. Bovendien weet je vooraf precies hoeveel onze dienstverlening kost.

Ook als jij je droomhuis al gevonden hebt heeft het voordelen om ons in te schakelen om voor jou te onderhandelen. Wij informeren en adviseren je over de belangrijke zaken die komen kijken bij het kopen de woning. Vervolgens pakken we het aankooptraject op en begeleiden je gedurende het gehele proces. Dit kan jou duizenden euro’s, tijd en problemen schelen. 

De kosten van een aankoopmakelaar verdien je snel terug, omdat wij een lagere koopprijs kunnen realiseren. Wij hebben inzicht in de waarde en andere essentiële informatie van de woning. Denk hierbij aan erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat, bestemmingsplan, etc. Ook spelen we slimmer in op de wensen van beide partijen tijdens de onderhandelingen over de voorwaarden van de koop en heb je tijdwinst door snelle en deskundige afwikkeling van de aankoop.

Het inschakelen van DPS Properties als aankoopmakelaar is op basis van no cure no pay. Als wij er met de verkoper qua prijs niet uitkomen, sturen we geen factuur voor onze makelaarscourtage. Wij gaan dan voor je op zoek naar een andere woning, volgens de afspraken in de bemiddelingsopdracht. Werkelijk gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) worden wel in rekening gebracht. Als je zelf af ziet van aankoop of de financiering niet rond krijgt, dan berekenen wij een bijdrage in de gemaakte kosten. Dit wordt altijd vooraf duidelijk met je afsgesproken.

Ondanks de informatieplicht van de verkoper, heb jij als koper ook een onderzoeksplicht. Het is dus handig om iemand te hebben die je kan adviseren over de aandachtspunten en het stellen van de juiste vragen.

Houd er daarnaast rekening mee dat de makelaar die de woning in de verkoop heeft, de belangen van de verkoper behartigt. Deze mag jou dus niet helpen in de onderhandelingen. De verkoopmakelaar heeft er juist belang bij om het onderste uit de kan te halen voor de verkopende partij. Je doet er goed aan om ons als aankoopmakelaar in te schakelen en jouw belangen te behartigen.

Op de dag van de overdracht controleren we samen met jou de woning. Hierbij kijken we of alles in de staat is zoals vastgelegd in het koopcontract. Is er iets niet in orde bij deze inspectie, dan zullen we actie ondernemen voordat de akte wordt getekend bij de notaris. Daarnaast worden tijdens deze inspectie ook de meterstanden voor gas, licht en water opgenomen. 

Mochten er onverhoopt problemen met de woning zijn nadat je de sleutel hebt ontvangen, dan staan we je ook bij. Wij kunnen dan via de verkopend makelaar contact opnemen met de verkoper. Hierbij proberen we de problemen op te lossen en adviseren je over vervolgstappen als we er niet samen uit komen.

In de grote steden worden regelmatig woningen te koop aangeboden die op erfpacht staan. Dit houdt in dat de eigenaar van de woning niet de eigenaar van de onderliggende grond is, maar slechts het gebruiksrecht van de grond heeft. 

Erfpacht kan voor een bepaalde of onbepaalde periode uitgegeven worden. Een onbepaalde periode komt het vaakst voor. Erfpachtvoorwaarden worden door de eigenaar van de grond bepaald. Dit is meestal de gemeente, maar kan ook een particulier zijn. 

De grondeigenaar rekent periodiek huur aan de gebruiker van de grond. Dit wordt canon genoemd. Dit canon kan in de meeste gevallen voor een kortere of langere periode worden afgekocht. Soms zie je ook staan dat dit eeuwigdurend afgekocht is, maar dan moet je toch goed opletten. Letterlijk betekent eeuwigdurend namelijk één eeuw en dat is 100 jaar.

Als jouw aankoopmakelaar zoeken wij voor je uit hoe alles precies zit. Niet alle, maar wel de meeste banken financieren erfpacht. Vaak vereisen zij naast de taxatie ook nog een erfpachtopinie. Deze kan worden opgesteld door de notaris.

Als koper moet je de woning die je wilt kopen goed onderzoeken. Het gaat tenslotte om een aankoop van grote waarde. In de wet staat dat je zorgvuldig en actief te werk moet gaan. Daarmee voorkom je dat je een koopovereenkomst sluit op basis van een verkeerde voorstelling van zaken. Dit wordt de ‘onderzoeksplicht’ van de koper genoemd. Houd jij je als koper niet aan je onderzoeksplicht dan kan dit grote nadelige gevolgen hebben. Je loopt namelijk de kans dat je bij schade deze niet kan verhalen op de verkoper.

Bij onenigheid over verborgen gebreken speelt vaak de vraag: heeft de verkoper zijn mededelingsplicht geschonden of heeft de koper geen onderzoek gedaan?

Binnen de onderzoeksplicht moet je de woning zorgvuldig inspecteren en indien nodig een bouwtechnische keuring laten uitvoeren door een deskundig specialist. Ook is het belangrijk relevante vragen te stellen aan de verkoper. Vergeet ook niet door te vragen als de antwoorden vaag of ontwijkend zijn. Als aankoopmakelaar kunnen wij je hierin bijstaan.

Bij de meeste woningen is het verstandig een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voordat de koop definitief wordt. Jij bent als koper niet deskundig genoeg om de technische staat van een woning goed te kunnen beoordelen. 

Bij oudere huizen gaat de onderzoeksplicht van de koper steeds zwaarder wegen. Oudere huizen brengen extra risico’s met zich mee wat betreft de bouwkundige staat en de staat van de vloer, het dak en de installaties. Van kopers van oudere huizen wordt dan ook verwacht dat zij een deskundige inschakelen om aan hun onderzoeksplicht te voldoen. 

Een bouwtechnisch adviseur kan je adviseren over de te verwachten onderhouds- en reparatiekosten aan de woning op de korte en lange termijn. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

De koopovereenkomst laat je dan ook opstellen met een voorbehoud voor het resultaat van de bouwtechnische keuring. Dit houdt in dat je nog onder de koop uit kunt als blijkt dat er teveel verborgen of onzichtbare gebreken zijn en de verkoper niet bereid is deze te herstellen.

Indien je voor ons Full-service Aankoopmakelaar pakket kiest, dan zit een bouwtechnische keuring standaard inbegrepen.

Onzichtbare gebreken zijn voor jou als koper moeilijk te detecteren. De wet vereist dat de verkoper openheid van zaken geeft met betrekking tot gebreken waarvan hij mogelijk kennis heeft.

Verborgen gebreken zijn meestal bij de verkoper bekend maar bewust voor een koper achtergehouden. Kom jij als koper er naderhand achter dat er sprake is van bewust achtergehouden informatie, dan moet de verkoper deze gebreken herstellen. Dit is niet altijd makkelijk af te dwingen. Het stellen van de juiste vragen bespaart vaak hoge kosten en getrouwtrek achteraf.

Een aankoopmakelaar is meer betrokken bij het aankoopproces, zoekt proactief met je mee naar nieuw aanbod dat aan je wensen voldoet en gaat met je mee naar alle bezichtigingen. Een aankoopcoach komt pas in actie als je je droomwoning al gevonden hebt.

Zoek je vooral assitentie met de administratieve rompslomp van de aankoop en professionele ondersteuning tijdens het bieden en onderhandelen? Dan is de aankoopcoach geschikt voor jou.

Kunnen wij je helpen bij de aankoop van een woning?