Meteen naar de inhoud

directe verkoop

Wij bieden de oplossing als je je huis op korte termijn en gegarandeerd wil verkopen, ongeacht de reden van verkoop. Voor sommige situaties is de weg via de gewone makelaar niet altijd de beste. Je weet niet hoe lang het gaat duren voordat je woning verkocht is en zelfs dan heb je geen zekerheid totdat de voorbehouden verstreken zijn. Daarom kan het in sommige gevallen gunstig zijn om je huis direct aan ons te verkopen. Dan heb je direct 100% zekerheid, weet je meteen waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Directe verkoop aan DPS Properties

Binnen 24 uur krijg je van ons een indicatief bod op je woning. Geheel gratis en vrijblijvend. We maken heldere afspraken en alles wordt in begrijpelijke taal op papier gezet. De verkoopprijs ligt meestal wel iets lager dan bij verkoop aan een particulier, maar daar krijg je direct 100% zekerheid voor terug. Geen open huis en je hoeft de woning niet klaar te maken voor kijkers. Ook betaal je geen duizenden euro’s aan makelaarscourtage en scheelt het in je hypotheek(rente) als de overdracht binnen twee weken gebeurt in plaats van na twee maanden. Ben je het niet eens met ons bod? Dan zit je nergens aan vast.

Er zitten geen nadelen aan de verkoop van je woning aan DPS Properties. Je hebt bij ons één aanspreekpartner die bevoegd is om alle beslissingen te nemen en je door het proces loopt. Bij verkoop aan ons is de koopovereenkomst direct onvoorwaardelijk. Op het moment dat jij je handtekening onder het koopcontract zet, is de woning direct verkocht. Je hoef niet te wachten tot de wettelijke drie dagen of het financieringsvoorbehoud van zes tot acht weken verlopen zijn. Ook in het geval van (verborgen) gebreken gaat de wet er vanuit dat een professionele vastgoedhandelaar weet waar hij op moet letten. 

De overdracht bepalen we in overleg met jou, het kan op zeer korte termijn of op een later moment indien dat beter uit komt. Ook kunnen we een optie nemen voor koop op een later moment. Je hoeft het huis dus niet direct op te leveren na de aankoop. Je hoeft niet meteen te verhuizen en kunt er nog even blijven wonen. Zo voorkom je dubbele lasten. In overleg is er veel mogelijk.

Communicatie, transacties en afwikkeling zijn volledig transparant. Zodra we het met elkaar eens zijn over de koopprijs en de leveringsdatum van de woning, plannen we een afspraak bij de notaris in. Daarbij nemen wij deze kosten voor rekening.

Redenen voor directe verkoop

Je hebt een nieuw huis gezien en wil je huidige woning snel verkopen.

Eindelijk heb je jouw droomhuis gevonden en deze kans wil je niet aan je neus voorbij laten gaan. Wij kopen zonder voorbehouden of bedenktijd. Je huidige woning kan dus binnen één week verkocht zijn. Dat scheelt je dubbele lasten en bespaart je de stress die komt kijken bij een reguliere verkoop. In plaats daarvan kun jij zonder voorbehoud snel schakelen en er voor zorgen dat de woning die je op het oog hebt ook daadwerkelijk van jou wordt.

Verkoop van de gezamenlijke woning bij echtscheiding.

In het geval van een relatiebeëindiging wil je niet te lang aan elkaar verbonden blijven door de woning. Het liefst wordt de financiële afwikkeling zo snel mogelijk afgerond, zodat beide partners een nieuwe start kunnen maken. Wij bereiken met beide partners een overeenstemming en zorgen dat er snel een goed bod op tafel ligt.

Verkoop van een woning na het overlijden van de eigenaar/bewoner.

Het verkopen van een woning uit de erfenis van een overleden familielid vraagt veel aandacht en energie. Daarnaast moet er vaak erfbelasting betaald worden, terwijl de kosten van een woning ook gewoon door lopen. In een periode waarin nabestaanden genoeg andere zaken aan hun hoofd hebben is een directe verkoop financieel verstandig.

Verkoop van je woning bij financiële problemen.

Een gedwongen verkoop door de hypotheekverstrekker brengt meestal veel minder op dan de woning echt waard is. Hierdoor kun je met een restschuld blijven zitten. Dit is zeer onwenselijk en dient te allen tijde voorkomen te worden. Wij helpen je door de woning te kopen voordat deze naar de openbare veiling gaat. We hebben goede contacten met de meeste banken en verzorgen de afwikkeling direct met hen. Zo wordt je hypotheekschuld afgelost en kun je met een schone lei beginnen.

Je wilt een verhuurde woning verkopen.

Woningen in verhuurde staat zijn lastiger te verkopen aan een particuliere koper. Door verkoop wordt de huurovereenkomst niet beëindigd en dat ziet niet iedereen zitten. Wij vinden dit geen bezwaar en nemen de woning inclusief huurovereenkomst van je over.
Lees meer over een verhuurde woning verkopen…

Appartement zonder VVE.

Een appartement in een complex is wettelijk verplicht een actieve Vereniging van Eigenaren te hebben. Daarom is het lastiger om zo’n appartement te verkopen aan een particuliere koper. De meeste banken willen hier namelijk geen hypotheek voor verstrekken. Voor ons is dit geen bezwaar.

Je huis verkopen en terug huren.

Voor huiseigenaren die de overwaarde uit hun woning willen halen, maar niet willen verhuizen, bieden wij een interessante oplossing. Wij kopen de woning waarbij de verkoopwinst aan jou wordt uitbetaald. Vervolgens verhuren we de woning aan jou, zodat je er zonder onderbreking kunt blijven wonen.
Lees meer over het verkopen en terug huren van je woning…

Je huis is moeilijk te verkopen door achterstallig onderhoud of heeft aflopende erfpacht.

Wij kopen ook woningen die slecht in de markt liggen vanwege achterstallig onderhoud, aanschrijvingen of een aflopende erfpacht. Gegarandeerde verkoop kan in zulke gevallen interessant zijn vanwege de geboden snelheid en zekerheid. 
Lees meer over het verkopen van een klushuis of een huis met aflopend erfpacht…

Meer weten over directe verkoop van je woning?